Kisajännitys alkaa jo pikku hiljaa rakentua. 🙂

Varmasti kaikki fanini palavat halusta tietää mitä MM:iin treenaavalle suomalaisurheilijalle kuuluu. Kuinka harjoitukset ovat menneet?

Viimeksihän kerroin kuinka kipeytyneet vasen nivunen+etureisi estivät täysipainoisen harjoittelun.

Sen jälkeen kipeytyi vielä vasen takareisikin ja sen jälkeen käytännössä koko vasen jalka oli ihan jumissa ja kipeä kuin mikä.

Kun viime viikolla koko viikon rullailin, venyttelin ja tein vain palauttavia ja hieman sitä reippaampia 12-16 km lenkkejä, niin lauantaina nivunen+takareisi tuntuivat jo lähes tervehtyneiltä ja uskalsinkin juosta intervalleja.

Vaikkakin vielä vasenta jalkaani säästellen, eli hieman hitaammat vauhdit ja vähemmän vetoja kuin tavallisesti.

Asiaa hieman pohdittuani, päädyin juoksemaan 6x1000m. ja ennen muuta juoksin mahdollisimman rennosti. Yrittämättä yhtään, ihan vain rennosti rallatellen. Jotta ei vain tule mitään vammoja näin lähellä arvokisoja.

Jalkoihin laitoin uskomattoman loistavat Nike Zoom Streak LT:t. 

Niillä on helppo juosta rennon reippaasti/kovaa ja siksikin niillä juoksemisesta nauttii. 🙂 Tässä muuten yksi syy miksi olen juossut mm. mailin, kympin ja puolikkaan enkkani Niken tossuilla.

Niken tossuissa on tilaa varpaille myös kärjessä, toisin kuin kisatossuissa yleensä. Ja kun tossu ei purista, niin niillä on helppo juosta rennon reippaasti/kovaa. Eikä kramppeja tule yhtä helposti, kun tossu ei purista.

Eli se että olen onnistunut juoksemaan ennätykseni juuri Nikeilla ei ole mitään sattumaa. Ne vain ovat paremmat kovaan juoksuun kuin kilpailijansa.

Harjoitus meni ihan hyvin, siihen nähden että olin vasta kuntoutumassa telakalta.

Viikolla siis vain yksi kova harjoitus, johtuen juuri pahoista jalkavaivoista,

Koko viikolla kertyi juoksua 93,93 km.