Perjantaina polkujuoksua 19 km +26 asteen helteessä

Mutta arvaatteko mitä? Tajusin kuinka mahtavaa polkujuoksu onkaan. 🙂 Täällä on siis aivan mahtavia polkuja ja perjantaina päätin testata ne. Vaatetta tosin laitoin aivan liikaa päälle, eli shortsit ja juoksusukat alaosaan ja yläosaan ensin alle Mckinleyn juoksupaita ja vielä sen päälle musta lyhythihainen Niken juoksupaita, käsiin juoksukäsineet ja jalkoihin juoksusukat ja Asicsin Novablastit. Päätin nimittäin samalla testata että kuinka ne toimivat traileilla. Vettä otin mukaan yhden pullon.

Kuuma tuli äkkiä

Vaikka lähdin aamulla, niin ilma lämpeni niin äkkiä, että pian oli jo +26 ja kun vielä aurinko paistoi, niin tuntui kuin olisi +30. Jo alussa havaitsin että Asics Novablastit toimivat melko hyvin myös polkujuoksussa. Niiden pohja ei ole aivan tasainen, joten ne sopivat myös poluille. Sen sijaan New Balance Evozeilla polkujuoksusta tuskin tulisi mitään, niissä on aivan liian tasainen pohja. Mutta kyllä, meille kokeneille juoksijoille Asics Novablasta toimii myös polkujuoksukenkänä vaikka ei varsinainen sellainen olekaan. Eli riippuu juoksijan tasosta ja kokeneisuudesta voiko Novablasteja käyttää myös polkujuoksukenkänä.

Alku meni totutteluun, sitten reipasta pappista eli pappahölkkää

Lenkin alku meni polkujuoksuun totutellessa, että ei tule mitään kaatumista. Otin siis varovasti. Päätinkin juosta polkujuoksulenkin vauhtileikittelynä. Eli vauhdit vaihtelivat kutosen vauhdeista kolmosen vauhteihin. Polut olivat sellaisia keskivaikeita, ei tietenkään mitään hirveetä juurakkoa ja jatkuvia kantoja, vaan minulle, lahjakkaalle pappahölkkäälle melko helppoja. Joskin siis vaikeudeltaan keskivaikeita. Kun olin hieman tottunut kympin jälkeen polkujuoksuun, niin päätin juosta yhden pikkaisen reippaamman kilsan. Onhan ihan selvää, että ei polkujuoksussa mitään 2:40-2:50/km vauhtia juosta, ne kilsat juostaan maantiellä tai radalla. Jotenkin pehmeämpi alusta sopi minulle ja eka reippaampi kilsa sujahti reipasta pappahölkkää polulla 3:20 min., en juuri edes hengästynyt, hyvältä tuntui. 🙂 Otin vauhdissa hieman vettä ja palauttelin hölkööttämällä taas hitaampia kutosen kilsoja. Päätin vielä lenkin loppuun hölkööttää kuitenkin hieman reippaampaa. Eli taas uusi vaihde silmään ja eikun reipasta pappahölkkää ja se kilsa sujahti aikaan 3:42 min. Sen jälkeen suorastaan kylvin hiessä. Otinkin Mckinleyn ja Niken juoksupaidan pois ja join taas hieman vettä. Tämä lenkki kyllä vei mehut. Yhteensä perjantaina polkujuoksua 19 km @ 5:26 min/km, vauhdikkaimmat kilsat 3:20 ja 3:42 min. Olosuhteet: +26 ja aurinkoista, mutta tuntuma +30. Polkujuoksussakin näemmä kyllä tuollainen 3:20/km vauhti siis menee, vaikka toki vaikeuskerroin on korkeampi kuin ihan maantiellä tai radalla juostessa. Juoksukenkinä Asics Novablastit, joilla nyt juostuina hieman päälle 200km.

Hyviä hölkkälenkkejä vaan Baltsulle ja kaikille muillekin hölkkäpapoille ja toki kaikille muillekin hölkööttäjille. 🙂