Maanantaina juoksin myöhään illalla kevyen palauttavan 6,3 km @ 5:59/km, aika 37:41 min., tossuina NB Vazee Pace.

Tiistaina kävin sitten XXL:ssä, jossa oli jo extraedullisista hinnoista tehty edelleen uusi halpuutus.

Äärimmäisen kuluttajaystävällistä, etten sanoisi. 😉

Nyt siellä olivat tarjouksessa Nike Zoom Winflo3:t, jotka ovat normaalihinnaltaan toista sataa euroa, mutta jotka XXL:ssä maksavat ainoastaan 99,90 euroa.

Mutta ei, tässä vielä kaikki, nythän nuo olivat siis tarjouksessa.

Ja nämä toistasataa normaalihinnaltaan maksavat tossut oli siis alennettu ensin hintaan 99,90 euroa ja siihen päälle vielä laitettu uusi alennus.

Uskomatonta, mutta totta. 🙂

Arvannette kuinka fiksuimmat hakevatkin tossunsa XXL:stä. 😉

Entä paljonko tämä näiden huipputossujen toinen, eli extra alennus olikaan? No, ystävät ja kylänmiehet, se oli hulppeat 40% mikä tietenkin tarkoittaa 40 euroa.

Ja minä ainakin keksin 40:lle eurolle hyvää käyttöä. 😉

Eli nämä useita kertoja alennetut huippuluokan tossut maksoivat nyt siis enää vaivaiset 59,90 euroa.

Tarjous jota ei voi ohittaa, jos nimittäin tarvitsee hyvät menopelit jalkoihinsa. 🙂

Niitä siis sovittamaan ja kun koko 45,5 vielä löytyi sporttisen vaalean sinisenä ja tossu tuntui ihanan vauhdikkaalta jalassa, niin ei muuta kuin kassalle. 🙂 

Arvannette myöskin että en voinut olla juoksematta niillä lenkkiä jo samana iltana. 😉 

Josko nyt kevyttä retkeilyä tänä-iltana tuumin juoksemaan lähtiessäni? Mutta niin vaivatonta oli näillä juosta, että intouduinkin alusta asti vallan vimmattuun menoon lykkiessäni jalkaa toisen eteen intohimoisesti.

Oooh ja aah, kovempaa ja kovempaa, aina vaan kovempaa. Jokainen kilsa aina kovempaa kuin edellinen, intohimon antamilla supervoimilla. Aina loppuun asti, joka kymmenen kilometrin jälkeen tapahtui.

Kyse oli siis tietenkin kiihtyvästä 10km @ 4:03/km, aika 40:29 min., josta viimeiset 5 kilsaa: 3:56, 3:54, 3:50, 3:43 ja 3:38 min. + palauttava 5,5 km @ 5:42/km, aika 31:17 min., olosuhteet: +7,ilta.

Yhteensä siten tiistaina kertyipi 15,5 km  juoksua.

Ja kyllä näillä Nike Zoom Winflo3:lla ihan rennon kovaa juoksee, ei siinä mitään. Droppi 10mm ja painoa ainoastaan 255g, joka mahdollistaa kovavauhtisenkin juoksun. Kaiken lisäksi flyknit-nauhoitus tossun yläosassa varmistaa sen että tossu ei ole liian leveä kapoisellekaan jalalle. 🙂 😉

Huippumerkin vauhdikkaat huipputossut huippuhalvalla. 🙂

Whan an awesome deal, i d like to say.

Näin siis toisella kotimaisella, eli ameriikan murteella. 😉

Sitten kun ymmärrätte että raha ei määritä jonkun asian todellista arvoa, niin silloin olette ainakin osaksi vapautuneet nukkemestarien naruista ja rikkoneet ehdollistamisenne kahleet. 😉

Mutta siihen pystyvät vain hyvin harvat suomalaiset, vain me fiksuimmat. 😉

Nämäkin (tai ostamani Nike Air ZoomFly2:t jotka myös maksoivat vain 59,90 e ja joilla juoksin 38 minuutin kympin) ainoastaan 59,90 euroa maksaneet tossut ovat paljon paremmat kuin vaikkapa 169,90 maksavat Asics Gel Kayanot. 😉  Eli tyhmin on se ihminen joka antaa höpläyttää itseään ostamalla sika kalliit tossut, kun saisi paljon paremmat yli sata euroa halvemmalla. 🙂

XXL:stä sen sijaan myös köyhä juoksija pystyy ostamaan itselleen juoksutossut, mikä on ihana asia. 🙂

Sitä paitsi useimmat Asicsit kipeyttävät jalat niiden ylivahvan pronaatiotuen vuoksi. Ylimainostettu merkki tuo Asics, laadultaan, vauhdikkuudeltaan ja kestävyydeltään niin Nike, kuin Adidaskin ovat parempia.

Sitä pronaatiotukeahan harva juoksija muuten oikeasti tarvitsee. Se aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Vähäinen pronaatiotuki vielä menee, mutta vahva pronaatiotuki aiheuttaa monenlaisia jalkavaivoja ja ongelmia.