En kestä suomalaista junttimaista perussuomalaista örveltämistä pätkääkään. Ja ennen muuta Juhannuksena suomalaiset ryyppäävät ja sekoilevat viinan kanssa vielä pahemmin kuin muulloin.

Kaikista epäterveellisin elämäntapahan on se perussuomalaisten junttien harjoittama jako, että viikolla painetaan töitä hullun kiilto silmissä, eli aivan hullun lailla.

Ja joka viikonloppu vedetään sitten perskännit.

Kaikki suomijunteilla tietenkin huipentuu perisuomalaiseen ryyppyjuhlaan, Juhannukseen. Silloin suomijuntit dokaa vielä kahta kauheammin ja valittavat sitten krapuloitaan. Varsin vastenmielinen tapa viettää keskikesän juhlaa siis.

Itse useimpia muita suomalaisia sivistyneempänä, fiksumpana,  maailmaa kiertäneenä, avarakatseisena ja niin terveyttäni kuin urheiluakin arvostavana tyyppinä päätin örveltämisen sijasta käyttää Juhannuksen harjoittelemiseen ja perheen kanssa oleiluun.

En siis ottanut Juhannuksena lainkaan alkoholia.

Nyt itse harjoituksiin.

Torstaina juoksin kevyttä 15 km @ 5:09/km vauhtia, aika 1:17:22 h., tossuina Nike Lunaracerit, ilta. Lenkin aikana perussuomalaiset juntit huutelivat solvauksia ohittaessani heidän talonsa.

Perjantaina olisi tyrkyllä ollut maastojuoksukisa, mutta kunto ei vaikuttanut tarpeeksi kovalta ja lisäksi ajatus pehmeästä alustasta ja rankasta nousuvoittoisesta reitistä ei innostanut. Jätin siis väliin.

Ja sen sijaan pidin intervalliharjoituspäivän.

Yhteensä juoksua kertyi 13 km.

Ensin 9,75 km sisältäen alkuverkan + 5x1000m. @ 3:40/km, pal. 90 sekuntia hölkkää, kokonaisaika 45:26 min. Ja palauttava 3,25 km @ 5:17/km, aika 17:10 min., +24, ilta, tossuina Nike Lunaracerit jotka myös hajosivat tällä lenkillä pohjista.

Taas huutelivat erään toisen talon ohi juostessani  suomijuntit solvauksia perääni, taidan vaihtaa pian maata, en jaksa enää suomalaisia.

Eka viikko muuten kun samalla viikolla ovat hajonneet kaksi paria juoksukenkiä. Maanantain pitkällä lenkillä hajosivat Mizuno Wave Aero14:t ja perjantain vetoharkan aikana siis Nike Lunaracerit.

Lenkin jälkeen tein vielä lankkua 5:01 min.

Lauantaina juoksin vain kiihtyvän 9,1 km @ 4:32/km, aika 41:16 min., viim. 4 kilsaa kiihtyen 4:29, 4:25, 4:01 ja 3:45.

Tossuina Nike Lunaracerit joissa jo reiät molempien tossujen pohjissa, mutta joiden pohjalliset kestänevät vielä ehkä yhden lenkin tämän jälkeenkin. Vältän kuitenkin hiekkateitä ja teräviä kiviä, jotta en taas joudu jalat verissä Acutaan (kuten viime joulukuussa). Toki niitä teräviä kiviä on asfaltillakin,  mutta tietenkin vähemmän.

Tämän kiihtyvän lenkin erikoisuutena olivat ampiaiset ja paarmat jotka lentelivät jatkuvasti ympärilläni.  

Juhannusviikolla juoksua kertynyt tähän mennessä 80 km.